Kvalitet

Kvalitet hos Dankalk K/S

Kvalitetssystemer

Hos Dankalk har vi valgt at implementere kvalitetsstyringssystemer der skal sikre vores velkendte høje kvalitet. Alle vores produkter og services udvikles løbende, for at skabe forretningsmæssig værdi for vores kunder.

Vi prioriterer høj kvalitet og god service.

Kvalitet og miljø

Det er Dankalks mål, at integrere relevante ledelsessystemer, der højner kvalitets, miljø og energi parametre i alle virksomhedens forretningsbeslutninger. Det har indtil videre resulteret i certificering inden for følgende systemer:

ISO 9001 (Kvalitetsstyring)

Vi arbejder løbende med at tilpasse produktion og service til vores kunder og interessenter. I det arbejde har vi implementeret et kvalitetsstyringssystem, der er certificeret til ISO 9001:2015. Systemet gør os i stand til at opretholde og forbedre kundetilfredsheden. Det sker blandt andet ved øget driftssikkerhed på vores anlæg og kontinuerlig kvalitetskontrol.

ISO 14001 (Miljøledelse)

Dankalk er certificeret indenfor miljøledelse efter ISO 14001:2015. Certificeringen demonstrerer, at vi har fokus på, hvordan vores processer og aktiviteter påvirker miljøet. Arbejdet inden for miljøledelse går bl.a. på at reducere eller undgå direkte påvirkninger af nærmiljøet og reducere ressourceforbrug gennem øget effektivitet. Implementering af miljøledelse er vigtigt, da virksomheder i høj grad har evnen til at påvirke natur, miljø og klima. Ved at indarbejde procedurer, der optimerer processer og beskytter miljøet, sikrer vi konstante og vedvarende tiltag til gavn for kunder, interessenter og nærmiljø.

ISO 50001 (Energiledelse)

Energiledelse er ikke kun en metode til at skabe besparelser for virksomheder, men også en måde at sikre bæredygtige og vedvarende procesoptimeringer. Dankalk er certificeret i Energiledelse efter ISO 50001:2018, for at kunne imødekomme forventninger fra kunder og samarbejdspartnere ift. den grønne dagsorden. Vi arbejder konkret med at nedbringe energiforbruget i hele operationen – maskinpark, fabrik og kontorbygninger. Derudover anvender vi overskudsvarmen fra vores tørreri til at opvarme Løgstør by.

GMP+ B1 (Feed Safety Assurance)

Hos Dankalk sætter vi en ære i kvaliteten af vores foderkomponenter. Derfor har vi ladet os certificere indenfor GMP+ B1. De mange bogstaver dækker over, at vi har indtænkt kvalitetssikring i vores produktion af foderkomponenter. Vi sørger for kontinuerligt at vurdere risikofaktorer og teste vores produkter, så vores kunder altid har en positiv oplevelse når de handler med os. Dankalk – kvalitetsprodukter og god service.

Produktstandarder (Byggeri)

Kalkprodukter har mange anvendelser inden for byggeri og industri. Vi har produktcertifikater på vores produkter til Bygningskalk (hydratkalk) og Microfiller til beton. For at opnå certificeringerne kræver det både en gennemgang og godkendelse af fabrikken og løbende kvalitetskontrol af produktet.

  • DS/EN 459-1:2015 (Bygningskalk)
  • DS/EN 12620 + A1:2008 (Microfiller til beton)