Biogas: aktiv kul og skumhæmmere m.m.

Kemi og hjælpestoffer til biogasproduktion

Biogas – aktiv kul og skumdæmpere

Dankalk forhandler produkter til produktion af biogas, herunder aktiv kul, skumdæmpere, belægningshæmmere mod eksempelvis struvit og produkter såsom Nutriox til kemisk bekæmpelse af svovlbrinte i din biogas.

Fremstilling af aktiv kul og betocarb samt hydratkalk

Bekæmpelse af svovlbrinte i biogas

Vi kan hjælpe med at nedbringe svovlbrinteniveauet i din biogas. Svovlbrinteniveauet skal ofte reduceres kraftigt inden den producerede gas kan anvendes i en gasmotor eller sendes ud på naturgasnettet. Driften af opgraderingsanlæg er dyr, og løsninger med aktiv kul anvendes typisk kun til at polere gassen for rester af svovlbrinte.

Udover Nutriox, kan man også bruge diverse jernprodukter. Tilsætning af jernprodukter kan være en god måde at nedbringe omkostninger til opgradering. Derudover kan jern være med til at forbedre biogasproduktionen, som mikronæringsstof for bakterierne.

Aktiv kul

Den rigtige type sikrer at du får den bedste effekt til den bedste pris. Dankalk tilbyder flere specialprodukter, såvel som standard kul og aktiv kul. Et aktivt kul kan være den rigtige løsning til rensning eller polering af din biogas.

Skumdæmpere

Dankalk har et bredt sortiment af skumdæmpere. Effektive skumdæmpere kan afhjælpe udfordringer med skumudvikling med en meget lille dosering. Vi kommer gerne ud og hjælper med at finde den rigtige skumdæmper til din produktion.

Belægningshæmmere til forebyggelse af struvit

Belægninger kan afhjælpes ved at tilsætte belægningshæmmere. Produkterne fungerer ved at “vikle” sig rundt om de partikler, der normalvis giver udfordringer. På den måde kan partiklerne ikke sætte sig på diverse overflader og danne hårde belægninger. Læs mere om struvit her.

Kontakt os her for at høre mere om produkter til biogas og skumdæmpere, aktiv kul, belægningshæmmere og bekæmpelse af svovl. Vi er klar til at rådgive og vejlede dig og dele ud af vores ekspertise. Du kan naturligvis også få et uforpligtende tilbud på vores ydelser og produkter. Ring til os på (+45) 33 68 74 00.